Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού ενηλίκων

Έναρξη: 12/11/2019 Λήξη: 11/02/2020

Παίζω απλώς με τα πιο απλά

 

Το εργαστήρι απευθύνεται σε θεατρολόγους, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς και σε όσους/όσες επιθυμούν να βιώσουν το αίνιγμα της επικοινωνίας, των τεχνών και της ομαδικότητας μέσα από τον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού.

 

Στόχος σεμιναρίου η ικανότητα να γνωρίσουμε την μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού όχι ως εργαλείο της εκπαίδευσης ή του θεατρολόγου αλλά ως μέσο επικοινωνίας με τον εαυτό, με τους άλλους και το περιβάλλον.

 

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες πρόκειται να αποκτήσουν λίγη περισσότερη τόλμη, ώστε με απλές αφορμές και να ακούν περισσότερο το εσωτερικό παιδί, που διαρκώς μέσα τους σωπαίνει!

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα για τρεις ώρες- όσες και οι φάσεις του θεατρικού παιχνιδιού- σε διάρκεια δύο μήνες. Με το πέρας των δύο μηνών, θα μοιραστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα κάτι μικρό απ'όσα βιώσαμε στο σεμινάριο.

 

Στο συγκεκριμένο εργαστήρι πρόκειται να γνωρίσουμε βιωματικά το θεατρικό παιχνίδι και τις φάσεις του θεατρικού παιχνιδιού ( απελευθέρωση, αναπαράσταση, σύνθεση) μέσα από απλά αντικείμενα του χώρου. Η γνωριμία με τον διπλανό, με τον εαυτό και η γνωριμία με το εξωτερικό περιβάλλον με τρόπο ενεργητικό , αλληλεπιδραστικό, παιγνιώδη θα έχουν την προτεραιότητα σε αυτό το σεμινάριο. Τολμάς να παίξεις θεατρικά ως ενήλικας με απλές αφορμές που ένα παιδί αξιοποιεί.

 

Τολμάς να παίξεις θεατρικά ως ενήλικας με απλές αφορμές, που ένα παιδί αξιοποιεί;

 

Εισηγήτρια: Γεωργία Ζάχου.

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Τρίτη 12/11 στις 18:30, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ τρίωρες συναντήσεις κάθε Τρίτη 18:30-21:30 και το συνολικό του κόστος θα είναι 150,00 ευρώ (135,00 φοιτητών/ ανέργων)