Πανόραμα Τέχνης: Από την Προϊστορία μέχρι Σήμερα

Έναρξη: 14/09/2020 Λήξη: 16/11/2020
Ένα ταξίδι από τα πρώτα γνωστά δείγματα τέχνης του ανθρώπου μέχρι τα σημερινά graffiti και την street art. Μέσα από διάσημα, αλλά και άγνωστα έργα τέχνης κάθε είδους, καθώς και τις διαρκώς εναλλασσόμενες έννοιες της Ομορφιάς και της Ασχήμιας, παρακολουθούμε τις κυριότερες φάσεις της Τέχνης από την Παλαιολιθική Περίοδο έως το σήμερα.
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από τις γνώσεις τους πάνω στον τομέα της Τέχνης. Μέσα από συζήτηση, παρατήρηση και τις δικές τους επισημάνσεις, οι συμμετέχοντες όχι μόνο έρχονται σε επαφή με κάθε μορφή εικαστικής Τέχνης, αλλά σταδιακά οδηγούνται σε μία βαθύτερη και ουσιαστικότερη κατανόησή της. Παράλληλα, διαμορφώνουν τα δικά τους "εργαλεία", χρήσιμα για τη μελλοντική τους επαφή με την Τέχνη, είτε σε μία αίθουσα μουσείου, είτε καθημερινά στον δρόμο.
 
Εισηγητής: Αργύρης Ζαφείρης
 
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου τη Δευτέρα 1/9 στις 17:45, όπου ο εισηγητής θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ δίωρες συναντήσεις, κάθε Δευτέρα 17:45-19:45 και το συνολικό του κόστος θα είναι 90,00 ευρώ (80,00 φοιτητικό/ ανέργων).