Τα μαγειράκια της φύσης

Έναρξη: 13/12/2022 Λήξη: 20/12/2022

Βιωματικό εργαστήρι υγιεινής διατροφής για παιδιά 5-12 ετών

 

Η υγιεινή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Χωρίς να γίνεται περιοριστική, μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και να προσαρμοστεί στην καθημερινότητά μας με ευκολία.

 

Απευθύνεται όμως μόνο στους ενήλικες ή μπορεί να πάρει και μια πιο παιδική διάσταση;

 

Θα μπορούσε ένα παιδί να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή και να αποκτήσει μια ουσιαστική σχέση με το φαγητό, που θα το ωφελήσει καθ' όλη τη μετέπειτα ζωή του;

Πώς μπορεί ένας παιδαγωγός να βοηθήσει σε αυτό;


Το εργαστήρι υγιεινής διατροφής και μαγειρικής απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Όραμά μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη διατροφή με τρόπο βιωματικό, συνδυάζοντας μάθηση, παιχνίδι και δημιουργικότητα.

 

Οι κύριοι στόχοι του εργαστηρίου είναι:

  • να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στο φαγητό και στις υγιεινές συνήθειες γύρω από αυτό,
  • να εμπλακούν όλες οι αισθήσεις τους, να προκληθεί το ενδιαφέρον, η σκέψη και η φαντασία τους και να μαγειρέψουμε όλοι μαζί!

 

Εισηγήτρια/ εμψυχώτρια:  Εύα Σαραμούρτση

 

Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε 6 συναντήσεις διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών, κάθε Τρίτη 17:30-19:00. Το κόστος συμμετοχής είναι 10,0€ για την κάθε συνάντηση (15,0€ για τα δύο αδέρφια)

 

Η συνάντηση γνωριμίας για το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20/12 στις 17:30, όπου θα υποδεχτούμε τους μικρούς μας φίλους.

 

Την Τρίτη 13/12, θα προηγηθεί στις 18:00, μία online συνάντηση/παρουσίαση του εργαστηρίου από την Εύα Σαραμούρτση, όπου οι γονείς θα μπορέσουν να θέσουν και όσες απορίες/προβληματισμούς έχουν σχετικά με την υγιεινή διατροφή και την αποδοχή της από τα παιδιά (λινκ: https://us06web.zoom.us/j/89299378443?pwd=MWwrakNZRWRBZWVwSWw2Vy91c2FBQT09).