Εργαστήρι εφηβικού θεάτρου

Έναρξη: 14/10/2023 Λήξη: 29/06/2024

Εφηβικό Θέατρο είναι τα έργα με πρωταγωνιστές εφήβους. Όχι τα έργα που θα μπορούσαν να αφορούν κι εφήβους.

 

 

Ελάτε να φτιάξουμε τη δική μας εφηβική θεατρική ομάδα και το δικό μας πρωτότυπο έργο.

 

Στο θέατρο επιτρέπονται τα πάντα.

 

Το θέατρο έχει τη δύναμη να διαπαιδαγωγεί, να διαμορφώνει και να μεταδίδει αξίες, να συμβάλλει στη γνωριμία με τον εαυτό μας και τους άλλους, στην προσωπική ανάπτυξη και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας.

 

Με αφορμή τις παραπάνω αξίες ο Θανάσης Μεγαλόπουλος, μεταφέρει την εμπειρία του συντονισμού μιας εφηβικής θεατρικής ομάδας από το Φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου της Στέγης και της εφηβικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου στον «Κήπο».

 

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό, την επαφή με τους άλλους, τη μουσική και την καθοδήγηση του συντονιστή, οι έφηβοι γράφουν, παίζουν και ανακαλύπτουν ένα θέατρο φτιαγμένο από το δικό τους υλικό όπως προκύπτει από τις συναντήσεις της ομάδας.

 

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εφηβική ομάδα να συναντηθεί και να μιλήσει γι' αυτά τα οποία την απασχολούν, δηλαδή οι έφηβοι να πουν τις δικές τους ιστορίες και να εμπνευστούνε μεταξύ τους και να γράψουνε τη δική τους εφηβική ιστορία όπου πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι. 

 

Στη μεθοδολογία ακολουθούνται 3 βασικοί άξονες:
- Ο πρώτος είναι αυτός της σκηνικής απελευθέρωσης, με συγκεκριμένο ασκησιολόγιο που έχει σαν στόχο να μειώσει τη σκηνική αμηχανία και να ελευθερώσει το σώμα σκηνικά.
- Ο δεύτερος άξονας, είναι αυτός της συνεργασίας, όπου οι έφηβοι δουλεύουν πάνω στη σημασία του να βρεθούν με την ομάδα και να δουλέψουν με ασκησιολόγιο ansamble theater με στόχο τη δυναμική ομάδας ώστε να γίνουν ένα σώμα και μία συλλογικότητα που θα έχει κοινό στόχο πάνω στη σκηνή.
- Ο τρίτος άξονας είναι η ανάπτυξη της φαντασίας που θα γίνει όπλο και δημιουργικό μέσο ώστε να χρησιμοποιήσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να πούνε μία ιστορία 

 

Το εργαστήρι εφηβικού θεάτρου του Κήπου έχει στο ενεργητικό του τρεις παραστάσεις («Χάσαμε τον Ελιτζάχ», «Ημέρα Ενηλικίωσης» και «Μαζί Μόνο»). Με μεγάλη χαρά και όρεξη περιμένουμε και φέτος τις νέες και νέους που θα πάρουν μέρος στην επόμενή μας θεατρική παράσταση από εφήβους για εφήβους.

 

Στο εργαστήρι συμμετέχουν έφηβοι από 13 έως 19 ετών. Η κάθε συνάντηση διαρκεί 2 ώρες.

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θανάσης Μεγαλοπουλος.

Εμψύχωση / διδασκαλία: Ελένη Γιαννούση,

 

Το εργαστήρι πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 17:00-19:00 και το κόστος συμμετοχής είναι 40,0€/μήνα (60,0€ για δύο αδέρφια). 

 

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη!