Εργαστήρι εφηβικού θεάτρου

Έναρξη: 08/01/2022 Λήξη: 04/06/2022

Εφηβικό Θέατρο είναι τα έργα με πρωταγωνιστές εφήβους. Όχι τα έργα που θα μπορούσαν να αφορούν κι εφήβους.

 

 

Ελάτε να φτιάξουμε τη δική μας εφηβική θεατρική ομάδα και το δικό μας πρωτότυπο έργο.

 

Στο θέατρο επιτρέπονται τα πάντα.

 

Το θέατρο έχει τη δύναμη να διαπαιδαγωγεί, να διαμορφώνει και να μεταδίδει αξίες, να συμβάλλει στη γνωριμία με τον εαυτό μας και τους άλλους, στην προσωπική ανάπτυξη και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας.

 

Με αφορμή τις παραπάνω αξίες ο Θανάσης Μεγαλόπουλος, μεταφέρει την εμπειρία του συντονισμού μιας εφηβικής θεατρικής ομάδας από το Φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου της Στέγης και της εφηβικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου στον «Κήπο».

 

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό, την επαφή με τους άλλους, τη μουσική και την καθοδήγηση του συντονιστή, οι έφηβοι γράφουν, παίζουν και ανακαλύπτουν ένα θέατρο φτιαγμένο από το δικό τους υλικό όπως προκύπτει από τις συναντήσεις της ομάδας.

 

Το εργαστήρι εφηβικού θεάτρου του Κήπου έχει στο ενεργητικό του δύο παραστάσεις («Χάσαμε τον Ελιτζάχ» και «Ημέρα Ενηλικίωσης») και με μεγάλο ενθουσιασμό φέτος προετοιμάζει την τρίτη σε σειρά παράσταση που θα συμμετέχει και σε ένα φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου στη Θεσσαλονίκη. 

 

Στο εργαστήρι συμμετέχουν έφηβοι από 13 έως 19 ετών. Η κάθε συνάντηση διαρκεί 2 ώρες.

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θανάσης Μεγαλοπουλος.

Εμψύχωση / διδασκαλία: Ελένη Γιαννούση,

 

Το εργαστήρι πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 16:00-18:00 και το κόστος κάθε συνάντησης είναι 10,0€ (15,0€ για δύο αδέρφια).