Θεραπευτική Γιόγκα

19/07/2019

Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε 3 κύκλους Α-Β-Γ

 

Θεραπευτική γιόγκα και διαλογισμός για διαχείριση άγχους και πόνου

 

Ο ανθρώπινος πόνος που εκδηλώνεται σε σωματικό επίπεδο, βιώνεται από όλους μας κάθε μέρα, σε διάφορες εντάσεις και συχνότητες. Συνήθως η αιτία συναντάται σε περίπλοκους ψυχοσωματικούς παράγοντες, καθώς είμαστε ένα σύνολο κι όχι τρία κομμάτια ενός παζλ, σώμα, μυαλό και ψυχή.

Είμαστε ένα ενιαίο υπέροχο σύνολο! Πως όμως σχετίζεται / συνδέεται όμως ο πόνος με το άγχος που βιώνουμε καθημερινά και με ποιους τρόπους μπορούμε να  διαχειριστούμε/ ελέγξουμε τον μεν και τον δε μέσω της θεραπευτικής γιόγκα και του διαλογισμού?

 

Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος μεταξύ άγχους και πόνου (ψυχικού ή/και σωματικού). Όταν πονάμε κάπου, αγχωνόμαστε για την δυσλειτουργία που μπορεί ο πόνος να φέρει, αρνητικά συναισθήματα μας κατακλύζουν. Αντίστροφα, όταν αγχωνόμαστε πονάμε σε πολλά και διαφορετικά σημεία του σώματος μας, το σώμα «κλείνει», σφίγγεται και υποφέρει. Εντέλει όμως αυτός που υποφέρει όταν πονάμε, είναι ο εαυτός μας ολόκληρος, όχι μονάχα το σώμα , το μυαλό που κουράζεται ή η ψυχή μας.

 

Για αυτόν τον λόγο, η παρέμβαση καλό είναι να είναι ολιστική. Η γιόγκα κι ο διαλογισμός θα λειτουργήσουν σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα. Η εκπαίδευση στις τεχνικές που δα διδαχτούν στο σεμινάριο θα προωθήσουν την υγεία και την ευεξία στη ζωή μας.

 

Ο κάθε κύκλος συναντήσεων πραγματοποιείται σε δέκα δίωρες ομαδικές συναντήσεις με κλειστή ομάδα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τους κύκλους της επιλογής σας, κατόπιν επικοινωνίας με την εισηγήτρια, καθώς πρέπει να έχετε την αναγκαία γνώση και εμπειρία για να παρακολουθήσετε έναν από τους Β' ή Γ' κύκλο δίχως να έχετε παρακολουθήσει τον Α'.

 

Στους 3 κύκλους σεμιναρίων (Α-Β και Γ) θα παρατηρήσουμε την λειτουργία της σκέψης και θα μάθουμε έναν νέο τρόπο να νιώθουμε το σώμα μας, πιο βαθιά, πιο συνειδητά, πιο ολιστικά, θα εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να είμαστε πιο πολύ «στο παρόν» με αγάπη και φροντίδα, δίχως αντίδραση, αποστροφή, ανυπομονησία, προσδοκία και άγχος. Έτσι βελτιώνεται συνολικά η ποιότητα της ζωής μας, οι σχέσεις με τους γύρω μας και με τον εαυτό μας.

Οι 3 διαδοχικοί κύκλοι σεμιναρίων θα μας δώσουν την δυνατότητα να μάθουμε πώς να βγαίνουμε εκούσια από την κατάσταση «αυτόματου πιλότου». Μα γιατί να βγω από εκεί? Γιατί στον αυτόματο, λειτουργούμε σχεδόν αντανακλαστικά, δεν βιώνουμε το παρόν, δεν νιώθουμε τους γύρω μας κι ούτε καν εμάς τους ίδιους, υπολειτουργούμε, όπως ένας υπολογιστής που βρίσκεται σε standbymode. Δεν έχουμε επίγνωση κι απλώς επιτελούμε καθήκοντα. Κι αυτό μακροπρόθεσμα μας αποσυνδέει.

 

Στον αυτόματο πιλότο, έχουμε «αποσυνδεθεί» από εμάς. Η γιόγκα κι ο διαλογισμός θα μας «επανασυνδέσουν».

 

Παρπαπάνω πληροφορίες για τον κάθε κύκλο καθώς και δηλώσεις συμμετοχής:

 

Α' Κύκλος (σεμινάριο αρχαρίων)

Β' Κύκλος (σεμινάριο μεσαίου επιπέδου)

Γ' Κύκλος (σεμινάριο προχωρημένων)